Støping

Vi tilbyr stykk- og serieproduksjon av deler støpt i sand eller kokille i de fleste aluminiumslegeringer, spesiallegeringer og komposittlegering.

Støping av aluminium

Støping av aluminium er en prosess der smeltet aluminium helles inn i en form for å skape en ønsket komponent eller form. Det tillater produksjon av komplekse og presise komponenter.

Østlandske Lettmetall er spesialiserte innen støping av aluminium med produksjon av små til mellomstore serier. Kapasiteten ligger på 1-4 enheter og opp mot 100 enheter. Med det riktige produktet kan det være mulig å produsere serier med 1000 enheter.

 

Våre tjenester er ideelle for industrielle kunder som:


-Allerede har etablerte produkter

-Maskinerer eller dreier produkter andre steder

-Ikke kjenner til potensialet og mulighetene med støping

Image
Image
Image

Inhouse ekspertise

Vår avanserte maskinpark muliggjør full kontroll over produksjonsprosessen, fra støping, herding, maskinering og til ferdig produkt. Ved å samle alle trinnene hos oss, bidrar vi til å redusere transportkostnader hos våre kunder. Vi har en topp moderne maskinpark med CNC-styrte maskiner.

Vi har bred erfaring med kunder innen en rekke bransjer, blant annet energi, forsvaret, oppdrett og fiskenæring. 

 

Fokuset ligger primært på støping i aluminium, men vi tilbyr også maskinering i andre metaller ved behov.

Image

Ulike typer støping

Innenfor støping av aluminium kan vi tilby sandstøping og kokillesøping. Fremstillingen av sandkjerner foregår ved bruk av en kjerneskytter.

 

I vår maskinpark har vi et eget modellverksted for fremstilling av nye modeller samt vedlikehold og ombygging av modeller og kjernekasser.

Image

Vi bruker resirkulert aluminium i våre produksjoner, primært fra Hydro. Vår ISO-sertifisering garanterer deg kvalitet og pålitelighet gjennom hele prosessen.

Image

Sandstøping

Sandstøping er en vanlig metode der formene konstrueres ved hjelp av sand. Vårt sandstøperi består av et team med faglig dyktige operatører som utfører et manuelt håndarbeid.

Vi støper prototyper og seriegods fra 1 enhet og oppover. Stykkvekter fra 0,5-500 kg. Toleranser vil generelt være i henhold til NS-ISO 8062 med toleransegrad CT 9 - 11 for sandstøpt aluminium. Overflateruhet på Ra 12-125. Sanden som brukes en en kjemisk bundet sand, hvor smeltekapasiteten ligger på cirka 275 tonn per år.

Kokillestøping

Kokillestøping vil si at detaljene støpes i stålformer. Metoden gir en meget fin overflate, god kvalitet og høy styrke.


Støpemetoden er godt egnet for seriegods fra 50 stk og oppover. Støpevekt fra 0,1 – 50 kg. Toleranser vil generelt være i henhold til NS-ISO 8062 med toleransegrad CT 6 – 8 for kokillestøpt aluminium. Overflateruhet ligger på Ra 3-80. Smeltekapasitet per år ligger på cirka 600 tonn.

Kjerneskytter

For en fremstilling av sandkjerner og sandformer benytter vi en automatisk kjerneskytter på 40 L. 

Maks kassestørrelse er 1000x790x600 mm.

Image

Rådgivning innen støping

Topp moderne utstyr og dyktige ansatte gir oss mulighet til å levere presisjon og kvalitet til våre kunder. For spørsmål, rådgivning eller en skreddersydd løsning for din bedrift, ta gjerne kontakt med oss. Vi ser frem til å være din partner i aluminiumsstøping!

Image
fas fa-mail-bulk

Kontakt oss

Østlandske Lettmetall AS 
Vestsivegen 135, 2406 Elverum. 

Telefon: 62 41 71 00
E-post: ostlandske@lettmetall.no
 

Image
Østlandske Lettmetall AS
Vestsivegen 135, 2406 Elverum
Org.nr: 928 738 302 

Kontortid
Mandag - torsdag kl 06.45 - 15.15
Fredag kl 06.45 - 14.00

Sosiale medier

© 2020 Østlandske Lettmetall AS. Les vår personvernerklæring

Driftet og utviklet av glåme

 

Image